Αφέλειες (curtain bangs)

Αφέλειες (curtain bangs)

Οι γαλλικές ή αλλιώς αφέλειες-κουρτινάκι είναι η πιο εύκολη, μοντέρνα και στυλάτη εκδοχή φράντζας. Αρκεί να ξέρουμε τον σωστό τρόπο να τις χτενίσουμε και πώς να τις διατηρούμε φρέσκες.
Από την ΕΣΤΑ ΠΛΑΚΟΚΕΦΑΛΟΥ

Tα τελευταία αρκετά χρόνια της ζωής μου έχω αφέλειες. Νομίζω ότι έχω κάνει κάθε είδους, από τις κλασικές αυστηρές μέχρι τις curtain bangs, δηλαδή τις γαλλικές τύπου κουρτινάκι. Για να μη θυμηθώ και πριν από πολλά χρόνια που είχα κάνει με πολλή υπερηφάνεια και χαρά τις λεγόμενες baby fringe bangs, δηλαδή αυτές που είναι κομμένες στο μισό του μετώπου. Έχω γίνει κάπως ειδική στο θέμα και κάνουμε υπεραναλύσεις για τις αφέλειες με τη Λίνα, την Creative Director του περιοδικού, κάθε φορά που μία από τις δυο μας τις έχει φρεσκοκόψει. Εχω καταλήξει πως οι ιδανικές για όλα τα πρόσωπα είναι οι curtain bangs που μακραίνουν λίγο στο πλάι, ότι το παλιό γνωστό κόλπο του να λούζεις μόνο τη φράντζα λειτουργεί τέλεια και πως το σωστό κόψιμο είναι το Α και το Ω τόσο για την εικόνα όσο και για το πόσο εύκολα μπορείς μετά να κάνεις styling.

Σταμάτης Καραΐσκος, κομμωτής, art director στην HCF και ambassador της Kérastase:
«Οι αφέλειες είναι μία από τις μεγαλύτερες τάσεις και κυρίως οι curtain bangs ή αλλιώς αφέλειες-χαμόγελο, αυτές δηλαδή που μακραίνουν στο πλάι.

Οι αφέλειες αποτελούν την ιδανική επιλογή για τις γυναίκες που επιθυμούν μια αλλαγή, αλλά δεν θέλουν να κόψουν το μήκος των μαλλιών. Χαρίζουν αυτόματα στυλ διατηρώντας τα μαλλιά όσο μακριά θέλουμε.

Στα στρογγυλά πρόσωπα χρειαζόμαστε γωνίες, οπότε αποφεύγουμε τις γεωμετρικές αφέλειες και επιλέγουμε τις πιο φιλαριστές και με μύτες, ενώ στα μακρόστενα πρόσωπα ή σε εκείνα με γωνίες μπορούμε να επιλέξουμε είτε τις πιο γεωμετρικές, είτε τις φιλαριστές.

Σε ό,τι αφορά το styling, είναι πολύ σημαντικό να μη χρησιμοποιούμε ποτέ το σεσουάρ από μέσα έτσι ώστε να αποφύγουμε αυτό τον περίεργο στρογγυλεμένο ανεπιθύμητο όγκο. Αντίθετα, ακολουθούμε τη
φυσική κίνηση των μαλλιών και μπορούμε ακόμα και με τα δάχτυλα να δώσουμε τη φορά
που θέλουμε.

Τέλος, οι curtain bangs είναι μια πολύ καλή επιλογή εάν δεν έχουμε τη δυνατότητα να πηγαίνουμε συχνά στο κομμωτήριο καθώς μακραίνοντας παίρνουν το σχήμα φράντζας».